Revontulet

Scroll
Revontulet

Revontulet, kuten muutkin suuret luonnonilmiöt, esiintyvät useissa vanhoissa myyteissä ja tarinoissa. Norjan jumaltarustossa niiden sanottiin heijastuvan Valkyrioiden kilvistä, meillä on uskottu tulikettuun, jonka häntä kipinöi tuntureiden kupeita vasten.

Tieteen kehittyessä on kuitenkin saatu selville, että revontulet (aurora borealis) syntyvät aurinkotuulen osuessa maan ylempään ilmakehään. Varautuneet hiukkaset kiertyvät magneettikentän mukaisesti kohti napa-alueita ja saavat aikaan neonvaloa muistuttavan reaktion. Revontulia voi nähdä myös eteläisellä pallonpuoliskolla, missä ne tunnetaan nimellä aurora australis.

Revontulia voi nähdä aurinkomyrskyjen aikana taivaan ollessa tarpeeksi pimeä ja pilvetön. Utsjoki Arctic Resort on maailman parhaita paikkoja revontulien bongaamiseen, sillä niitä esiintyy seudulla usein eikä valosaaste haittaa näkyvyyttä.

Lisäksi meillä voit seurata taivaankantta kelo-iglun lasikattoisesta makuuhuoneesta, nousematta sängystä lainkaan. Tämän helpompaa tapaa nähdä revontulia ei ole! On kuitenkin muistettava, että luonnonilmiöt toimivat omalla aikataulullaan: pilvet, avaruussää ja maan kulku kiertoradallaan vaikuttavat kaikki revontulien näkyvyyteen.  

Esittely

Lue lisää

Majoitus

Lue lisää

Ravintolat

Lue lisää

Aktiviteetit Talvi

Lue lisää

Aktiviteetit Kesä

Lue lisää

Tapahtumat

Lue lisää

Yhteystiedot

Lue lisää

Kakslauttanen

Lue lisää