Aktiviteetit Kesä

Scroll
Aktiviteetit Kesä

Lapissa kesä on intensiivinen, sillä aurinko ei laske kokonaan lainkaan toukokuun puolivälin ja elokuun alun välillä. Älä huoli, se ei tarkoita paahtavaa lämpöä: sää on täydellinen halutessasi retkeillä tuntureilla, päivällä ja yöllä. Kesäkausi päättyy ruskaan, jolloin esiin tulee syksyisten lehtien värien purskahdus. Syksy on suosituin vaellusaika, mutta tarjolla on myös paljon muita elämyksiä ja aktiviteetteja!

Kuningasravun kesäsafari

Kuningasrapu on pohjoisen herkku, jonka vertaista ei löydy maultaan eikä ulkomuodoltaan. Nämä jättiäyriäiset pyydetään Pohjoisesta jäämerestä Norjan rannikolta, joten juhlaillallisen aineksia ei tarvitse hakea kaukaa! Lähde matkaan ja koe villi meri turvallisesti – edes hyytävää säätä ei tarvitse pelätä, sillä hoidamme kaikki tarvittavat varusteet.

Koskenlasku

Nopeutta, jännitystä, liikuntaa ja rauhallista ympäristöä – Lapin joissa on kaikkea. Liity venemiehistöön jollekin kirkasvetiselle koskenlaskumatkallemme ja koe se itse!

Jokiristeilyt

Haluaisitko tutustua Utsjoen jokiin, mutta mieluummin rauhallisen risteilyn merkeissä? Tarjoamme myös rauhallisia retkiä kaikilla nähtävyyksillä ilman laineiden lyömistä kannelle.

Kalastusmatkat

Utsjoki on todellisten kalastajien unelmien seutu, mutta myös loistava paikka aloittaa tämä kuninkaallinen laji. Paikalliset purot kuhisevat taimenta, harjusta, nieriää ja monia muita lajeja.

Perinteinen venekalastus

Matkusta takaisin yksinkertaisempaan aikaan pienellä veneellä rauhallisesti hyvään kalapaikkaan lipuen, hitaasti mutta varmasti. Heitä syöttisi ja odota. Loppujen lopuksi kyse ei ole saaliista, vaan omasta ajasta.

Melonta erämaassa

Haluaisitko meloa rauhallisesti tyyneillä vesillä vai unohtaa varovaisuuden ja viedä kajakkisi suoraan alas koskia? Voit tehdä molempia kanssamme. Voit myös vuokrata kanootteja omille telttaretkillesi ja tutustua Utsjoen koskemattomaan luontoon.

Arktiset sienet ja marjat

Lapin sienet ja marjat paistattelevat kesäkuukausien keskiyön auringossa tehden niistä maailman herkullisimpia ja vitamiinirikkaimpia. Voit valita ne itse, mutta paikallinen opas auttaa sinua saamaan päivästäsi kaiken irti.

Mönkijäsafari

Mönkijöillä pääset läpi monipuolisen maaston ja voit nähdä Lapin luonnon aivan eri valossa kuin talvikuukausina. Tarjoamme eripituisia mönkijäsafareita – Syksyllä vaihtoehtona on myös Auroran metsästys.

Patikointi

Utsjoella voi matkustaa ajassa taaksepäin yksinkertaisesti astumalla puhtaaseen muinaiseen maisemaan. Yksinäisyydessä käveleminen näissä valtavissa maisemissa on herkkua kokeneemmillekin retkeilijöille, mutta aikaisempaa kokemusta ei myöskään vaadita. Kaldoaivin erämaa ja Kevon luonnonsuojelualue ovat alueen kruununjalokiviä.

Keskiyön aurinko

Monet seikkailut odottavat sinua keskiyön auringon alla. Voit ihailla kirkkaita maagisia öitä kävellen, pyörällä tai mönkijällä ja seurata aurinkoa sydämesi kyllyydestä. Autamme myös muiden mieleen painuvien retkien järjestämisessä.

Luonnonkauniit matkat Pohjois-Norjaan

Utsjoki on erinomainen tukikohta kun haluat vierailla Pohjois-Norjassa. Voit kätevästi noutaa vuokra-auton Ivalon tai Kirkkoniemen lentoasemalta ja henkilökuntamme auttaa sinua järjestämään unohtumattoman road tripin.

Lintubongaus

Utsjoen luonto on ainutlaatuinen ja tämä koskee myös lintuja. Alueen lukuisia elinympäristöjä ovat erämaa, tunturit ja kosteikot sekä Jäämeri. Golfvirran ansiosta ne ovat koti joukolle harvinaisia ​​lintulajeja kotkista kahlaajiin ja asutuista muuttolintuihin.

Esittely

Lue lisää

Majoitus

Lue lisää

Ravintola Pisara

Lue lisää

Ravintola Kesänavetta

Lue lisää

Aktiviteetit Talvi

Lue lisää

Tapahtumat

Lue lisää

Yhteystiedot

Lue lisää

Kakslauttanen

Lue lisää